Hasselbackspotatis

Portioner: 2

4-6 medelstora potatisar
1msk smör/olja
1-2msk ströbröd
salt

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen.

Skär i tunna skivor men inte helt igenom. Om man lägger potatisen tex i en träsked så kan man skära utan att riskera skära igenom helt.

Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnsäker form. Pensla eller klicka ut matfett på varje potatis.

Ställ in mitt i ugnen, 225 grader i 25 minuter.

Ta ut formen och pensla eller klicka på ytterligare matfett. Strö på salt och ströbröd.

Ställ in formen i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter eller tills den är mjuk.


image11

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0