Hembakad pizza

Detta är en utav mina favoriter. Lätt att göra och man kan variera vad man vill ha pizzorna i oändlighet.

Portioner: 4 (2stora plåtar)

Pizzabotten:
3dl vatten
2tsk salt
25g jäst
2 msk krossade linfrön
ca 2dl vetemjöl
ca 6dl fullkornsdinkelmjöl
pizzakrydda
tomatsås

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Blanda sedan i hop fingervarmt, (37grader), vatten, salt och jäst i en bunke. Blanda sedan i mjölet samt linfrön och knåda med händerna i hop till en smidig deg. Låt sedan degen jäsa övertäckt med bakduk i 1 timma. Kavla ut degen fördelad till 2 pizzor på 2 plåtar. Om du vill kan du smörja plåten innan med olivolja, då lossnar pizzan lättare efter gräddningen. Bred på tomatsås och lägg på fyllning. Krydda med pizzakrydda. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Innan pizzan serveras lägg på lite ruccolasallad. Mums!

Tips på fyllning:
Skinka/kalkon/tonfisk
ost/gorgonzolaost/mozzarellaost
champinjoner/ananas/lök/tomat

 

Therese tomatsås

Denna blir kanongod på pizzan!

Tomatsås:
1burk krossade tomater
1 gul lök
1-2 klyftor vitlök
salt, peppar, basilika, oregano, cayennepeppar

Gör så här:
Stek löken och vitlöken. Häll på krossade tomaterna. Krydda med alla kryddorna. Låt svalna. Mixa sedan allt till en slät massa. Bred på pizzan.


Strimlad lövbiff i senapssås

Receptet kommer från Nina Ahlms hemsida. Mycket mycket gott! Och enkelt.

Portioner: 2
Ingredienser:
  • 240 g strimlad lövbiff eller kyckling
  • 1 msk olivolja
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 brk lätt kokosmjölk
  • 2 msk gönsaksfond
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 2-3 msk senap
  • mineralsalt och peppar
Gör så här:
Börja med att strimla köttet och fräs i oljan. Finhacka löken och fräs den med köttet. Rör ner kokosmjölk och fond och låt alltsammans puttra ca 10 minuter. Smaka av med senap, salt och peppar och tillsätt sist den hackade persiljan. Servera med ris eller tagliatelle.

image49

RSS 2.0