Frozen Strawberry Daiquiri

Detta är nog världens godaste drink. Så saftig och god. Perfekt sommardrink!

Portioner: 1stort glas
Ingredienser:

4 cl rom
2 cl pressad lime
några skvättar jodgubbssaft
1-2dl jordgubbar frysta(lite tinade)
ca 0,5-1 dl krossad is

Gör så här:
Häll allt i en mixer och blanda till en slät konsistens. Smaka av och tillsätt eventuellt mer av något. Spriten kan uteslutas. Prova byt ut de frysta jordgubbarna mot färska, men öka då mängden is.


Lax med dijonsås

Hittade ett supergott recept på Linas sida om mat med lax. Har alltid svårt vad jag ska ha för sås till men den här var perfekt. Så god och så enkel att tillaga=)

Dijonsås
5-6 portioner

2 dl crème fraiche (valfri fetthalt, måste dock gå att koka, 13% använde jag)
2 dl vatten
½-1 grönsaksbuljongtärning
1 krm vitpeppar
1 tsk dragon
2 tsk dijonsenap

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under vispning och låt sjuda några minuter. Såsen kan serveras både kall och varm.

Krydda laxen med citronpeppar och värm i ugnen i 20-25min på 225grader. Servera med kokt potatis och grönsaker.




Snabba frukostfrallor

Snabba frallor på morgonen. Goda o mättande. Receptet kommer från tidningen Fitness Magazine nr. 8 2008.

Portioner: 4st
Ingredienser:
1dl dinkelmjöl fullkorn
1dl dinkelmjöl/spelt
1tsk bakpulver
1msk hela linfrön
2dl kesella
2 ägg
½tsk salt
Hela och krossade linfrön till garnering

Gör så här:
Blanda först ihop mjölsorterna med bakpulvret och tillsätt därefter övriga ingredienser. Rör ihop smeten väl, klicka ut och forma till fyra bullar på bakplåtspapper. Strö linfrön över bullarna och grädda mitten av ugnen på 225 grader i cirka 10-15minuter.


Faringriljerad fläskfilè med primörsallad

Blev bjuden på detta hos svärföräldrarna för ett tag sedan och nu har jag lagat det själv. Eller det blev bara själva potatissalladen. Men ack så god den är! Lättlagat men så lyxigt! Receptet kommer från www.ica.se

Portioner: 4st
Ingredienser:

ca 800 g fläskfilé
ca 800 g färsk- eller delikatesspotatis
1 msk tabasco
2 msk brun farin
1 msk finhackad vitlök 
1/2 dl olivolja + olja till stekning
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1/2 dl färskpressad limejuice
1 tsk curry 
1 liten rödlök
2 mogna avokador
200 g blandade salladsskott/sallad
färsk koriander
salt och peppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C. Borsta ev potatisen och koka i lättsaltat vatten. Putsa köttet fritt från senor och krydda generöst med salt och peppar.
2. Bryn köttet runt om i en het panna i lite olja. Ta av och lägg över i en ugnssäker form.
3. Rör ihop tabasco, farin och vitlök. Gnid in köttets ovansida med blandningen. Tilllaga i ugnen på mellersta falsen i ca 20 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter.
4. Vispa ihop olivolja, lime- och apelsinjuice. Smaka av med curry, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
5. Skala och skär löken i tunna klyftor. Halvera, gröp ur och skär avokadon i grova bitar. Skär den varma potatisen i grova bitar.
6. Blanda salladsskotten, plockad koriander, potatis, lök och avokado med dressingen.
7. Arrangera salladen luftigt på tallrikar. Skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor och servera till salladen.

FÖR ALLA? Gluten-, mjölk- och äggfri.




RSS 2.0