Tacofisk

Mycket god middag! Kan rekommenderas=) Snabbt o lätt att göra oxå. Jag hade glömt köpa riven ost så la i lite mozzarella ost istället o det gick lika bra det.
(Källa: www.arla.se ) 

Portioner: 4
Ingredienser:

600 g fiskfilé, t ex torsk
1 tsk salt
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1/2-1 dl tacosås, medium eller hot
2 dl Arla Köket riven ost texmex
15-20 tortillachips

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Tina fisken om den är fryst. Salta och vik ihop fiskfiléerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda grädde, tacosås och ost. Häll över fisken. Krossa chipsen och strö över. Stek fisken i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med kokt potatis eller ris.
Tips Servera med en extra klick hot tacosås.

image38

Kycklinggryta

Kycklinggryta med banan och rostad kokos
(Källa: http://www.arla.se/ Har ändrat det lite så det passar min smak=) Mkt gott och passar jättebra som lunchlåda)

Portioner: 4
Ingredienser:

700 g kycklinglårfilé
20 cm purjolök 
1 röd paprika 
2 msk olivolja 
1 tsk curry 
2 msk kycklingfond + ca 4 dl vatten
3 msk maizena ljus redning
3-4 msk lättcrème fraiche
1-2 bananer
1tsk sambal oelek
salt 
nymalen svartpeppar 
+ 3 msk kokos till dekoration
+ fullkornsris/fullkornscouscous/fullkornsbulgur

Gör så här:
1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skär purjon
på längden och skölj. Skär tvärs över i fina
strimlor. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
2. Bryn purjon och paprikan i lite olja med curryn i en vid panna, typ traktörpanna. Ställ åt sidan.
3. Bryn kycklingbitarna i resten av oljan så de får lite färg. Tillsätt 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda i de frästa grönsakerna och häll på buljongen. Låt det koka upp och sjuda i 5 minuter.
4. Strö över maizenaredningen och rör om. Låt det sjuda 1 minut tills det tjocknar lite.
5. Rör i crème fraiche. Skär bananen i skivor och tillsätt dem. Smaka av med salt, peppar och sambal oelek.
6. Rosta kokosen hastigt i en torr panna och strö över. Servera med fullkornsris, fullkornscouscous eller fullkornsbulgur.

image37

Kiwismoothie

Portioner: 1
Ingredienser:

2kiwi
1banan
2-3dl vaniljyoghurt

Gör så här:
Skala kiwi och banan och mixa ihop med yoghurten. Häll upp i glas o servera.

image35

Kräftsallad

Passar bra till lunch eller utmärkt till förrätt.

Portioner: 2stora eller 6små
Ingredienser:
2 el. 6 toastbröd
salladsblad

1/2 gurka
2 tomater
1 avokado
3st salladslökar / 1/2 purjolök
100g fetaost
200g kräftstjärtar(1burk)
1/2 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
saft från en halv citron
1tsk dill färsk/fryst
salt och grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Hacka gurka, tomat, avokado, salladslök, fetaost och kräftstjärtar i mindre bitar. Pressa över vitlök. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Rosta bröden och lägg på salladsbladen. Häll sedan på blandningen. Servera!

image34

Coleslaw

Här kommer ett recept på coleslaw men finns många varinater på denna.

Portioner: 6
Ingredienser:

1 ½ liter strimlad vitkål
2 morötter strimlade
2 vitlöksklyftor pressade
3 salladslökar strimlade
3/4 dl majonnäs
3/4 dl creme fraiche
1tsk fransk senap
1msk workesersås
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:
Blanda allt i en skål o servera.

image39

Mangosurpris

Läcker, festlig och lätt att laga. Perfekt till nyårsfesten! Åt detta sist det var nyår och det var kanongott!

Portioner: 8st
Ingredienser:
1 pkt fryst mango, 250 g
2 äggulor
1 dl florsocker
4 dl Arla Köket vispgrädde eller vaniljvisp
10 cookies, ca 100 g (kakor, typ Maryland)

Hallonsalsa:
4 passionsfrukter
400 g frysta hallon
2 msk flytande honung

Gör så här:

Halvtina mangon. Mixa den med äggulor och florsocker. Vispa grädden. Rör ner mangomoset i grädden. Smula i kakorna. Klicka smeten i 8 stora muffinsformar av papper. Frys i minst 3 tim. Dela passionsfrukten och ta ur fruktköttet. Blanda det med hallon och honung. Låt stå minst 1 tim. Hit kan man förbereda. Ta bort muffinsformarna från glassen och lägg upp den på assietter. Låt glassen stå ca 15 min. Servera med hallonsalsan.


Tips! Sätt tomteblossen snett utåt, så att det inte faller ner skräp på glassen.

image33

Tonfiskwraps

Källa: Arla.se
Portioner: 4
Ingredienser:

4 stora tortillabröd eller tunnbröd
2 burkar tonfisk, à 200 g
1 rödlök
250 g Kesella
1 tsk fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Gör så här:
Låt tonfisken rinna av väl. Skala och hacka löken. Mosa tonfisken och blanda med lök, Kesella, senap och vitlök. Smaksätt med salt och peppar. Bred ut röran på bröden. Lägg ev. på sallad och rulla ihop.

image32

Avokadosalsa

Jättegott att ha till mat som man har grillat.

Portioner:4
Ingredienser:
2 avokado
2 tomater
1 rödlök
1 msk creme fraiche
2 krm salt
1 krm malen peppar

Gör så här:
Dela avokador, gröp ur och skär fruktköttet i små bitar. Dela tomaterna, ta ur kärnorna och skär tomatköttet i småbitar. Skala och hacka rödlöken. Blanda ihop allt med creme fraiche, salt och pepper.

image36

RSS 2.0