Orientalisk soppa
Portioner: 2
Ingredienser:
1 st Kelda Orientalisk soppa
Fullkornspasta för en person
Broccoli
parmesanost
Gör så här: Koka upp pastan så den nästan är färdig. Koka samtidigt broccolin bredvid. Häll av pastavattnet o tillsätt soppan och broccolin. Låt det koka upp. Riv gärna lite parmesanost över när det är klart. Servera gärna med ett rostat bröd till.
Hallonpannacotta
( Källa: www.dansukker.se )
Portioner: 4
Ingredienser
1/4 l hallon
1/2 dl hallonsaft
1/2 dl vatten
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
100 g vit choklad
3 dl grädde
1 dl Gelésocker Multi
Gör så här:
Lägg hallon i botten på 4 glas. Koka upp saft, vatten och Gelésocker Multi. Fördela saften över hallonen. Ställ i kylskåp för att stelna.
Lägg choklad, grädde och Gelésocker Multi i en kastrull och smält på svag värme. Låt därefter koka i 1/2 minut. Ställ åt sidan för att svalna.
Fördela därefter blandningen på hallongelén. Ställ hallonpannacottan i kylskåp till serveringen.
Originalet
Min version av Hallonpannacotta
Quesadilla med getost och spenat
Ingredienser
Portioner: 4 stycken
1 paket små mjuka vetetortillas (ca 200 g)
1 paket alkonpålägg eller skinka
100g bredbar getost
färsk spenat
olivolja
Gör så här
1. Lägg ut 4 tortillabröd. Bred på getosten på dessa. Lägg på kalkon/skinka. Lägg sedan på spenaten. Lägg på resterande tortillabröd som lock.
2. Pensla över- och undersida med lite olja. Stek/rosta i stekpanna i ca 2 minuter på varje sida.
3. Skär upp i halvor eller i tårtbitar.
Servera genast.
Tips på andra goda fyllningar!
Parmaskinka och cheddarost.
Getost och rucolasallad.
Hackade soltorkade tomater och mozzarella.
Rökt lax och riven västerbottenost.
Sweet avokado och mango
(Källa: www.ica.se)
Ingredienser
1 mango
2 avokador
1 burk kräftstjärtar
Dressing
1/2 dl Sweet chilisås
juice från 1 citron
1 msk mild olivolja
2 msk hackad koriander
Gör så här
Skala, kärna ur och skär mango och avokad i tunna skivor. Fördela på ett stort fat eller på portionstallrikar. Fördela kräftstjärtar över. Rör ihop en dressing av sweet chilisås, juice från citron, mild olivolja och hackad koriander och skeda över. Garnera med koriander.
Tacopaj
Ingredienser:
Pajdeg:
1½dl grahamsmjöl
1½dl vetemjöl
½tsk salt
½dl olivolja
½dl vatten
Köttfärsfyllning:
500g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3msk tomatpuré
2msk chilisås
1 msk soya
1påse tacokrydda
salt o peppar
2dl vatten
Täcke:
2 tomater
2dl lätt crème fraiche
2msk lätt majonnäs
150g riven ost(light)
Gör så här:
Pajdeg: Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke. Rör ihop med olivoljan. Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
Fyllning: Hacka löken. Stek köttfärs och lök samt pressade vitlöksklyftor tillsammans tills det fått lite färg.
Tillsätt tomatpuré, chilisås och soya. Strö på tacokryddorna, peppar och salt. Häll på vattnet. Låt puttra tills vattnet är nästan borta, ca 10-15 minuter. Häll köttfärsen i pajskalet.
Skär tomaterna i mindre bitarna. Sprid ut dem över köttfärsen.
Blanda crème fraiche, majonnäs och riven ost. Bred ut över tomaterna.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minter tills ytan fått fin färg.
Servera med grönsallad.
Nyttig glass/sorbet
Jordgubbsglass/sorbet
Portioner:1
Ingredienser:
1st frysen banan
2dl frysna jordgubbar
½ dl apelsinjucie(el. valfri Proviva dryck)
psylliumfrön
linfrön
5st hasselnötter/mandlar
Gör så här:
Kör allt i en mixer tills det blir en sorbetliknande konsistens.
Servera direkt!