Lasagne pronto

Fick tipset av Marie på jobbet. Och det var supergott och enkelt att laga=) Receptet kommer från http://www.arla.se/

Portioner: 4
Ingredienser:
400 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Arla smör-&rapsolja
1 burk krossade tomater, 400 g
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl Kelda sås Simply Cheese
ca9 lasagneplattor
1 dl Arla Köket riven ost, gratäng

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°. Finhacka all lök. Bryn färsen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt löken och låt fräsa med. Rör i tomatkross, smulad buljongtärning och ostsås. Låt såsen koka någon minut. Varva sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Tacokryddad kycklinglasagne

Supergod och lättlagad rätt. Jag ändrade receptet lite för jag inte hade alla ingredienser hemma. Orginalet hittar du på http://www.ica.se/

Portioner: 4
Ingredienser:
500 g kycklingkött (lår- eller bröstfilé)
1½ gul lök
1 röd paprika (200 g)
1-2 morötter
1-2 påsar taco kryddmix (à 40 g)
1 1/2 dl vatten
2 dl lättcrème fraiche
200 g färskost (av philadelphiatyp)
2 dl mjölk
ca 9-12 lasagneplattor
1 dl riven gratängost
olja

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skala morötterna och dela i små strimlor.
3. Skär kycklingen i lillfingerstora strimlor. Stek kyckling och grönsaker i 1 msk olja i 5 minuter. Tillsätt taco kryddmix och vatten.
4. Rör i crème fraiche, färskost och mjölk. Koka upp kycklingragun.
5.Täck bottnen på en smord ugnssäker form, ca 20x30 cm, med ett tunt lager kycklingragu. Lägg på ett lager lasagneplattor. Varva 2 lager med ragu och plattor. Avsluta med ett lager ragu. Strö över osten.
6. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Servera med en grönsallad med vinägrett.


Hallon smoothie/juice

Portioner: 1

Ingredienser:
1½dl hallon
2dl apelsinjuice
½banan

Gör så här:
Mixa allt och häll upp i ett glas och njut!


RSS 2.0