Quesadilla med getost och spenat
Väldigt lättlagat och går snabbt att laga. Och finns oändliga variationer på vad man kan ha.
Ingredienser
Portioner: 4 stycken
1 paket små mjuka vetetortillas (ca 200 g)
1 paket alkonpålägg eller skinka
100g bredbar getost
färsk spenat
olivolja
Ingredienser
Portioner: 4 stycken
1 paket små mjuka vetetortillas (ca 200 g)
1 paket alkonpålägg eller skinka
100g bredbar getost
färsk spenat
olivolja
Gör så här
1. Lägg ut 4 tortillabröd. Bred på getosten på dessa. Lägg på kalkon/skinka. Lägg sedan på spenaten. Lägg på resterande tortillabröd som lock.
2. Pensla över- och undersida med lite olja. Stek/rosta i stekpanna i ca 2 minuter på varje sida.
3. Skär upp i halvor eller i tårtbitar.
Servera genast.
Tips på andra goda fyllningar!
Parmaskinka och cheddarost.
Getost och rucolasallad.
Hackade soltorkade tomater och mozzarella.
Rökt lax och riven västerbottenost.
Kommentarer
Trackback