Tacopaj

Portioner: 4-6
Ingredienser:

Pajdeg:
1½dl grahamsmjöl
1½dl vetemjöl
½tsk salt
½dl olivolja
½dl vatten

Köttfärsfyllning:
500g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3msk tomatpuré
2msk chilisås
1 msk soya
1påse tacokrydda
salt o peppar
2dl vatten

Täcke:
2 tomater
2dl lätt crème fraiche
2msk lätt majonnäs
150g riven ost(light)

Gör så här:

Pajdeg: Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke. Rör ihop med olivoljan. Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

Fyllning: Hacka löken. Stek köttfärs och lök samt pressade vitlöksklyftor tillsammans tills det fått lite färg.

Tillsätt tomatpuré, chilisås och soya. Strö på tacokryddorna, peppar och salt. Häll på vattnet. Låt puttra tills vattnet är nästan borta, ca 10-15 minuter. Häll köttfärsen i pajskalet.

Skär tomaterna i mindre bitarna. Sprid ut dem över köttfärsen.

Blanda crème fraiche, majonnäs och riven ost. Bred ut över tomaterna.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minter tills ytan fått fin färg.

Servera med grönsallad.

image41

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0