Kycklinggryta
Kycklinggryta med banan och rostad kokos
(Källa: http://www.arla.se/ Har ändrat det lite så det passar min smak=) Mkt gott och passar jättebra som lunchlåda)
Portioner: 4
Ingredienser:
700 g kycklinglårfilé
20 cm purjolök
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 tsk curry
2 msk kycklingfond + ca 4 dl vatten
3 msk maizena ljus redning
3-4 msk lättcrème fraiche
1-2 bananer
1tsk sambal oelek
salt
nymalen svartpeppar
+ 3 msk kokos till dekoration
+ fullkornsris/fullkornscouscous/fullkornsbulgur
Gör så här:
1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skär purjon
på längden och skölj. Skär tvärs över i fina
strimlor. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
2. Bryn purjon och paprikan i lite olja med curryn i en vid panna, typ traktörpanna. Ställ åt sidan.
3. Bryn kycklingbitarna i resten av oljan så de får lite färg. Tillsätt 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda i de frästa grönsakerna och häll på buljongen. Låt det koka upp och sjuda i 5 minuter.
4. Strö över maizenaredningen och rör om. Låt det sjuda 1 minut tills det tjocknar lite.
5. Rör i crème fraiche. Skär bananen i skivor och tillsätt dem. Smaka av med salt, peppar och sambal oelek.
6. Rosta kokosen hastigt i en torr panna och strö över. Servera med fullkornsris, fullkornscouscous eller fullkornsbulgur.
(Källa: http://www.arla.se/ Har ändrat det lite så det passar min smak=) Mkt gott och passar jättebra som lunchlåda)
Portioner: 4
Ingredienser:
700 g kycklinglårfilé
20 cm purjolök
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 tsk curry
2 msk kycklingfond + ca 4 dl vatten
3 msk maizena ljus redning
3-4 msk lättcrème fraiche
1-2 bananer
1tsk sambal oelek
salt
nymalen svartpeppar
+ 3 msk kokos till dekoration
+ fullkornsris/fullkornscouscous/fullkornsbulgur
Gör så här:
1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skär purjon
på längden och skölj. Skär tvärs över i fina
strimlor. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
2. Bryn purjon och paprikan i lite olja med curryn i en vid panna, typ traktörpanna. Ställ åt sidan.
3. Bryn kycklingbitarna i resten av oljan så de får lite färg. Tillsätt 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda i de frästa grönsakerna och häll på buljongen. Låt det koka upp och sjuda i 5 minuter.
4. Strö över maizenaredningen och rör om. Låt det sjuda 1 minut tills det tjocknar lite.
5. Rör i crème fraiche. Skär bananen i skivor och tillsätt dem. Smaka av med salt, peppar och sambal oelek.
6. Rosta kokosen hastigt i en torr panna och strö över. Servera med fullkornsris, fullkornscouscous eller fullkornsbulgur.
Kommentarer
Trackback