Hannas Lördagspinnar
Jättegoda pinnar, dippade dem i guacemole. Man kan även ha dessa till soppa o snacks m.m. Ett bättre alternativ till chips tex.
Portioner: 16
Ingredienser:
3 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning
2 dl grahamsmjöl
½ dl kruskakli
2½ dl vatten
1 msk kallpressad rapsolja
15 g jäst
½ tsk salt
Portioner: 16
Ingredienser:
3 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning
2 dl grahamsmjöl
½ dl kruskakli
2½ dl vatten
1 msk kallpressad rapsolja
15 g jäst
½ tsk salt
Till pensling:
½ ägg eller vatten i sprayflaska
sesamfrö
flingsalt
Annan smaksättning i degen:
färska örter
vitlök
finhackade soltorkade tomater
Gör så här:
Ljumma vatten och olja. Lös jästen i degspadet. Arbeta in kruskakli, salt, 3 dl vetemjöl och 2 dl grahamsmjöl till en ganska lös och smidig deg. Tillsätt ev. smaksättning som vitlök, örter eller soltorkade tomater. Låt jäsa 1 timme. Knåda degen kraftigt med resterande mjöl. Dela degen i 16 delar och rulla ut till smala pinnar, vrid och töj degen. Pensla med ägg/spraya på vatten, strö över sesamfrö och lite flingsalt. Låt bröden jäsa 10 minuter på bakplåt. Grädda i 250 grader ca 10-15 minuter.
Kommentarer
Trackback