Köttfärspiroger

Therese & Julians Heta köttfärspiroger

Portioner 10-12st
Ingredienser

25gr jäst
3dl vatten
2msk olja
1tsk salt
ca 4dl vetemjöl
ca 5dl grahamsmjöl

Fyllning:
500gr nötfärs
1stor gul lök
½ dl chilisås
1tsk salt
2 dl vatten
1-2vitlöksklyftor
½burk cream fraiche med valfri smak
5st champinjoner
peppar, cayennepeppar, basilika,tabasco

Gör så här:

  • Blanda ut jästen i fingervarmt vatten.
  • Blanda i olja, salt och mjöl och knåda till en smidig deg.
  • Låt jäsa ca 30 minuter.
  • Gör under tiden fyllningen: Skala och hacka lökarna och fräs i margarin. Likadant med champinjonerna.
  • Blanda i färs och bryn litet till.
  • Rör i chilisås, pressad vitlök, cream fraiche, salt, resten av kryddorna och vatten och låt röran puttra cirka 10-15 minuter.
  • Dela degen i 10-12 delar.
  • Platta ut varje del till en rundel och fördela fyllningen på rundlarna.
  • Vik ihop till ovala paket och låt jäsa på smord eller papprad plåt cirka 15-20 minuter.
  • Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225° i cirka 15-20 minuter.

  • image14

    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0