Faringriljerad fläskfilè med primörsallad

Blev bjuden på detta hos svärföräldrarna för ett tag sedan och nu har jag lagat det själv. Eller det blev bara själva potatissalladen. Men ack så god den är! Lättlagat men så lyxigt! Receptet kommer från www.ica.se

Portioner: 4st
Ingredienser:

ca 800 g fläskfilé
ca 800 g färsk- eller delikatesspotatis
1 msk tabasco
2 msk brun farin
1 msk finhackad vitlök 
1/2 dl olivolja + olja till stekning
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1/2 dl färskpressad limejuice
1 tsk curry 
1 liten rödlök
2 mogna avokador
200 g blandade salladsskott/sallad
färsk koriander
salt och peppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C. Borsta ev potatisen och koka i lättsaltat vatten. Putsa köttet fritt från senor och krydda generöst med salt och peppar.
2. Bryn köttet runt om i en het panna i lite olja. Ta av och lägg över i en ugnssäker form.
3. Rör ihop tabasco, farin och vitlök. Gnid in köttets ovansida med blandningen. Tilllaga i ugnen på mellersta falsen i ca 20 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter.
4. Vispa ihop olivolja, lime- och apelsinjuice. Smaka av med curry, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
5. Skala och skär löken i tunna klyftor. Halvera, gröp ur och skär avokadon i grova bitar. Skär den varma potatisen i grova bitar.
6. Blanda salladsskotten, plockad koriander, potatis, lök och avokado med dressingen.
7. Arrangera salladen luftigt på tallrikar. Skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor och servera till salladen.

FÖR ALLA? Gluten-, mjölk- och äggfri.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0