Hembakad pizza
Detta är en utav mina favoriter. Lätt att göra och man kan variera vad man vill ha pizzorna i oändlighet.
Portioner: 4 (2stora plåtar)
Pizzabotten:
3dl vatten
2tsk salt
25g jäst
2 msk krossade linfrön
ca 2dl vetemjöl
ca 6dl fullkornsdinkelmjöl
pizzakrydda
tomatsås
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Blanda sedan i hop fingervarmt, (37grader), vatten, salt och jäst i en bunke. Blanda sedan i mjölet samt linfrön och knåda med händerna i hop till en smidig deg. Låt sedan degen jäsa övertäckt med bakduk i 1 timma. Kavla ut degen fördelad till 2 pizzor på 2 plåtar. Om du vill kan du smörja plåten innan med olivolja, då lossnar pizzan lättare efter gräddningen. Bred på tomatsås och lägg på fyllning. Krydda med pizzakrydda. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Innan pizzan serveras lägg på lite ruccolasallad. Mums!
Tips på fyllning:
Skinka/kalkon/tonfisk
ost/gorgonzolaost/mozzarellaost
champinjoner/ananas/lök/tomat
Portioner: 4 (2stora plåtar)
Pizzabotten:
3dl vatten
2tsk salt
25g jäst
2 msk krossade linfrön
ca 2dl vetemjöl
ca 6dl fullkornsdinkelmjöl
pizzakrydda
tomatsås
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Blanda sedan i hop fingervarmt, (37grader), vatten, salt och jäst i en bunke. Blanda sedan i mjölet samt linfrön och knåda med händerna i hop till en smidig deg. Låt sedan degen jäsa övertäckt med bakduk i 1 timma. Kavla ut degen fördelad till 2 pizzor på 2 plåtar. Om du vill kan du smörja plåten innan med olivolja, då lossnar pizzan lättare efter gräddningen. Bred på tomatsås och lägg på fyllning. Krydda med pizzakrydda. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Innan pizzan serveras lägg på lite ruccolasallad. Mums!
Tips på fyllning:
Skinka/kalkon/tonfisk
ost/gorgonzolaost/mozzarellaost
champinjoner/ananas/lök/tomat
Kommentarer
Postat av: Magdalena
kikade in på din blogg från emelies såg att du tipsat henne om din hemma gjorda pizza och blev nyfiken.. Låter gott
Trackback