Vit chockladmoussetårta med passionsfrukt

Denna efterrätt är supergod och jätte enkel. Den är även glutenfri vilket är ett stort plus eftersom min lillebror är glutenallergiker. Receptet kommer från www.arla.se

På en mörk, mjukseg botten vilar ett snövitt täcke av vit chokladmousse som toppas med passionsfrukt. Kan det bli godare?


Portioner: ca 8
Ingredienser:
300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao

Fyllning:
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor
2 msk citruslikör, t ex cointreau

Garnering
3-4 passionsfrukter

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen och lägg ner kakan igen. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner likören och sist grädden. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim. Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Häll det över moussen. Låt tårtan stå framme ca 30 min före serveringen.




Här är tårtan fast med mosade hallon istället. Tillsatte lite florsocker så det inte blev så surt. Sen rev jag lite limeskal och vit choklad ovanför. Mycket god även denna.

Kommentarer
Postat av: Jennie

Tackar för receptet!!!



/Jennie

2009-02-19 @ 18:33:55
URL: http://jennieshorna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0