Jolines grahamsfrallor

Receptet har jag hittat på Kryddburkens receptblogg. Har ändrat det lite på de sista ingredienserna bara:)
http://kryddburken.se/2011/08/07/joline-bakar-gramhamsbullar/

Det här behöver du :
1 pkt jäst (50 gram)
4 dl vatten (37 grader, fingervarmt)
50 gram smör
1 msk strösocker
1 tsk salt
4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl/dinkelmjöl
½ dl fyrkornskross
½ dl solrosfrön


GÖR SÅHÄR :
Smält smöret och låt det svalna. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt smör, socker, salt, vetemjöl, grahamsmjöl och fyrkornskross. Rör med träslev till en smidigt deg. Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i 16 bitar. Rulla varje bit till en boll. Låg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Platta till bullarna på plåten innan dom ska jäsa så de blir ca 2-3 cm höga. Låt jäsa ca 45 min under en bakduk. Grädda i 10-15 min i 225 grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0